Brunch på afdeling B

Afdeling B er en almindelig plejehjemsafdeling med 46 boliger. Vi bor på hele 1. sal. Afdelingen er delt op i to - B1 og B2 - med hver to afsnit, som vi kalder Blå og Lilla (B1) og Grøn og Rød (B2).

På afsnittene bor der både enlige og ægtepar.

Vores afdeling er opdelt i to 

Afdeling B er delt op i to - B1 og B2, begge afdelinger er på 1. sal. Her er i alt 46 1- og 2-værelses boliger – alle med eget bad og tekøkken. De ægtepar, der bor på Dalvangen, bor alle på afdeling B. Hver afdeling har to afsnit, som vi har kaldt Blå og Lilla (B1) og Grøn og Rød (B2). 
 
På hvert afsnit er der et fælleskøkken, hvor de fleste vælger at spise deres mad. Det er også her vi drikker eftermiddagskaffe. Nogle foretrækker dog lidt forandring og spiser deres middagsmad i Viol-cafeen.
 
Afsnittene har også hver en opholdsstue. Her hygges hele dagen, ofte med en gammel dansk film på DVD-afspilleren.
 
 

Dagligdagen på Afdeling B1 og B2

Vores store balkon

Vi har vores egen balkon, hvor vi især om foråret nyder de spirende blomsterkrukker og udsigten ud over haven. Det er her vi hygger med grill på de gode lange sommeraftner. 
 

Ud i det blå 

I det hele taget prioriterer vi højt at komme ud og opleve noget. Vi tager på ture med vores bus ”Solstrålen”. ”Solstrålen” har plads til kørestole, så alle har mulighed for at komme med. Vi tager i Tivoli eller besøger beboernes tidligere hjem, sommerhuse og gamle minder. Vi tager også i Zoologisk have eller sommetider bare ud i det blå med madkurv.

Hjemmebag

Måske har du mærket duften af hjemmebag når du træder ind på afdeling B. Vi bager tit vores kage til eftermiddagskaffen sammen med beboerne i køkkenet.

Aktiviteter 

Vi planlægger hver måned aktiviteter som beboerne har ønsket. Disse aktiviteter bliver både planlagt på tværs af afdelingerne og internt på afdeling B. De aktiviteter der findes internt på afdelingen kan være: højtlæsning, sang, film, bagning, tur til købmanden, manicure osv. De planlagte aktiviteter vil du kunne se på aktivitetskalendere som hænger synligt for både beboere og pårørende.

Frivillig 

Vi er begyndt at få frivillige på afdelingen. Frivillige kan lave bestemte aktiviteter– eller måske bare være der for en eller flere beboere. I øjeblikket har vi frivillige der kommer og synger sammen med beboerne. Vi er også så heldige at vi har en besøgshund ”Marcel” som bringer mange smil frem. Hvis du har lyst til at være frivillig, så kontakt os endelig.

Bevar min hverdag 

Vi arbejder efter rehabiliteringsprogrammet ”Bevar min hverdag”. Vi tror på, at det giver livskvalitet, at kunne bevare evner til at klare sig selv i så stort omfang som det er muligt. 

Vi sætter livskvalitet og respekt for den ældre højt.

Personale

Vi har en personalegruppe, som består af 

  • Sygeplejerske 
  • Social-og sundhedshjælpere 
  • Social- og sundhedsassistenter 
  • Sygehjælpere
  • Afløsere 
  • Vi er heldige at vi ofte har elever, praktikanter og løntilskudsansatte.

     

 

Pårørende 

 Du er som pårørende altid velkommen. Vi har ikke besøgstider – beboerne bor jo i deres eget hjem.                                                          

 

Video om vores besøgshund Marcel

Kontakt

Afdeling B
Digevangsvej 1, 2600 Glostrup